W kamienicy Pod Złotym Psem na Rynku (w pobliżu skrzyżowania Wita Stwosza i Kuźniczej) już niedługo otworzy się restauracja. Lokal jest już znany wrocławianom, ponieważ "Złoty Pies" z przerwami działał we Wrocławiu od kilku lat. We wrześniu, po dłuższej przerwie, restauracja otworzy się ponownie. Tym razem oprócz ciekawych dań, będzie można również skorzystać z oferty minibrowaru. Nazwy poszczególnych piw będą nawiązywać do ras psów.
Na początek wszyscy chętni będą mogli spróbować czterech rodzajów piwa: Lager, IPA, piwo marcowe i pszeniczne.
– Na przykład symbolem piwa typu IPA będzie silny Pit Bull, ponieważ to piwo uderza goryczką. To nasz autorski wkład w kynologię i hołd dla godła kamienicy, w której powstaje nasz browar – mówi Michał Bukowski, menadżer browaru Złoty Pies.
Właściciele planują 10-12 piwnych premier rocznie, wprowadzając do oferty różne piwne style np. Saison (jasne piwo o owocowych posmakach), Altbier (intensywnie słodowe z wyczuwalną złożoną goryczką chmielową) czy Barley Wine, zwane „jęczmiennym winem”.
Goście restauracji piwnej będą mogli się także przekonać na własne oczy, jak wygląda proces warzenia piwa.
źródło: materiały prasowe
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?