MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku...
fot. pixabay.com/kengkreingkrai

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Co zrobić z grochu? Pastę!

Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku czosnku, łyżki oleju, soku z cytryny i przypraw. Można dodać kminek, sól, pieprz, a także wybrane nasiona, np. sezam. Posiekaną cebulę najpierw podsmażamy wraz z czosnkiem, dodajemy do grochu i wraz z dodatkami miksujemy na pastę. Całość wsadzamy do lodówki, aby zgęstniała.

Zobacz również

Bogaty w atrakcje Dzień Dziecka w Wągrowcu! Na OSiR-ze będzie się działo!

NOWE
Bogaty w atrakcje Dzień Dziecka w Wągrowcu! Na OSiR-ze będzie się działo!

W grze o awans do III ligi zostały już tylko dwie drużyny

W grze o awans do III ligi zostały już tylko dwie drużyny

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”