MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to...
fot. Romario99/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Grzyby

Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to pieczarki, ew. boczniaki. Te pierwsze są przy tym łatwiejsze do przygotowania na ruszcie ze względy na podobne rozmiary i kompaktowy kształt. Czas grillowania pieczarek zależy od ich wielkości i dla mniejszych okazów i ich kawałków wynosi zwykle 4-5 min. Te większe, a także boczniaki (które z powodu nieregularnych kształtów warto umieścić na tacce) mogą wymagać 7-8 min, a nawet 10-15 min na ruszcie. Grzyby należy odpowiednio często przekręcać, bo niezmiernie łatwo przywierają do gorących powierzchni.

Zobacz również

Pierwszy taki remont w Kielcach. Drogowcy będą pracować w nocy i w weekendy! [WIDEO]

Pierwszy taki remont w Kielcach. Drogowcy będą pracować w nocy i w weekendy! [WIDEO]

Figury kwiatowe zdobią popularne sądeckie uzdrowisko. To znak rozpoznawczy Muszyny

Figury kwiatowe zdobią popularne sądeckie uzdrowisko. To znak rozpoznawczy Muszyny

Polecamy

Jazda „pod prąd” powodem wypadku na drodze S5 nieopodal Leszna

Jazda „pod prąd” powodem wypadku na drodze S5 nieopodal Leszna

Burze znów zmierzają do Wielkopolski

Burze znów zmierzają do Wielkopolski

Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników

TYLKO U NAS
Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników