MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała przetworzone mięso...
fot. Pixabay

Unikaj takiego jedzenia. Jest wyjątkowo rakotwórcze! Te produkty spożywcze zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór

Przetworzone mięso i wędliny

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała przetworzone mięso za jeden z najbardziej rakotwórczych czynników, równie szkodliwych, co palenie tytoniu i azbest. Takie mięso to głównie boczek, szynka, kiełbasa i parówki.

Obecne w czerwonym mięsie nitraty i nitryty często dodaje się w znaczących ilościach jako konserwanty. Mogą one przyczyniać się do wystąpienia raka jelita grubego, a także innych nowotworów, np. raka trzustki.

Kolejne rakotwórcze produkty --->

Zobacz również

Po dwutygodniowej przerwie wznowiono obrady Rady Miasta Chełm.  Dogadali się

NOWE
Po dwutygodniowej przerwie wznowiono obrady Rady Miasta Chełm. Dogadali się

Miłosz Redzimski blisko spełnienia marzeń! Polak o krok od wyjazdu na igrzyska!

NOWE
Miłosz Redzimski blisko spełnienia marzeń! Polak o krok od wyjazdu na igrzyska!

Polecamy

Szokujące stylizacje gwiazd podczas pierwszej komunii. Niektóre pokazały za wiele!

GORĄCY TEMAT
Szokujące stylizacje gwiazd podczas pierwszej komunii. Niektóre pokazały za wiele!

Ucieczkę złodzieja narzędzi z Leszna przerwał policyjny patrol z psami

Ucieczkę złodzieja narzędzi z Leszna przerwał policyjny patrol z psami

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”