MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku...
fot. amenic181

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Czerwone mięso

Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku spożywania wszystkich rodzajów mięs, jednak najsilniejsza zależność dotyczyła tego czerwonego, m.in. wieprzowiny i wołowiny (przy największym spożyciu ryzyko zwiększone o 24 proc.), a także przetworów mięsnych (23 proc.) oraz mięsa w sumie (30 proc.). Największe prawdopodobieństwo zachorowania, zwiększone aż o 85 proc., dotyczyło osób spożywających 150 g czerwonego mięsa dziennie.

Zobacz również

Usyk dobrowolnie zrzekł się pasa mistrzowskiego

NOWE
Usyk dobrowolnie zrzekł się pasa mistrzowskiego

Uniwersytet Jana Długosza Akademickim Mistrzem Polski w piłce nożnej

NOWE
Uniwersytet Jana Długosza Akademickim Mistrzem Polski w piłce nożnej

Polecamy

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

O TYM SIĘ MÓWI
Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

Brutalnie pobił staruszkę. 78-letnia kobieta trafiła do szpitala a agresor do aresztu

Brutalnie pobił staruszkę. 78-letnia kobieta trafiła do szpitala a agresor do aresztu