W zeszłym roku gimnazjum otrzymało grant ze środków Unii Europejskiej na realizację projektu partnerskiego szkół pod nazwą „Powrót do naszych korzeni – od nasienia do stołu”. W ramach jego realizacji uczniowie współtworzą międzynarodową książkę kucharską w językach polskim i angielskim, zwiedzają Europę, poznają kulturę i zwyczaje kulinarne innych krajów, a przede wszystkim doskonalą język angielski.
Tym razem partnerzy projektu spotkali się w Rydzynie. Młodzież z zagranicy brała udział w zajęciach na basenie i uczyła się tańczyć poloneza. Gospodarze przygotowali warsztaty kulinarne, gdzie wspólnie z kolegami przyrządzali polskie potrawy. Młodzież pojechała także na wycieczki do Leszna, Poznania i Wrocławia. Na pożegnanie każda grupa otrzymała polską część międzynarodowej książki kucharskiej oraz certyfikaty uczestnictwa.
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?