W pierwszym odcinku programu widzowie tradycyjnie poznali 40 utalentowanych młodych kucharzy, którzy zostali wyłonieni podczas castingów. Dzieci przydzielono do czterech dziesięcioosobowych zespołów, które musiały stawić czoła różnym wyzwaniom przygotowanym przez jurorów: Annę Starmach, Mateusza Gesslera i Michela Morana.
Janek Sowiński znalazł się w pierwszej grupie. Jego zadanie polegało na przygotowaniu francuskiego deseru.
- Przygotowałem „Piękną Helenę”, czyli deser z gruszką, czekoladą i lodami – powiedział młody mieszkaniec Osiecznej i dodał, że to klasyczny deser bardzo popularny wśród paryżan w XIX wieku ze względu na operetkę o tym samym tytule.
- Szacun! Gruszka ugotowana w punkt. Lody wyśmienite – mówił Mateusz Gessler, który przed kamerą kosztował tego specjału.
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?